Uitbreiding gemeentehuis Herema State in Joure

Uitbreiding gemeentehuis Herema State in Joure

12 december 2022

Gemeente De Fryske Marren heeft de keuze gemaakt voor centrale huisvesting van de gemeentelijke organisatie. De uitbreiding van het gemeentehuis in park Heremastate in Joure is toekomstgericht, toegankelijk en verbindend. Het plan houdt rekening met de historie en de zichtlijnen in het park en de omgeving. De uitbreiding is vormgegeven in de ‘oksel’ van het bestaande gebouw. “De bijzondere historische en parkachtige omgeving zijn van grote invloed geweest op het ontwerp; gebouw en park versterken elkaar”, aldus Doeke van Wieren.

 

Impressie uitbreiding gemeentehuis Herema State in Joure

 

De nieuwe entree biedt gelijkvloerse toegang tot het gebouw en daarmee ruimte voor ontmoeting voor inwoners, organisaties en medewerkers. Moderne werkplekken, een raadzaal met ontvangstruimte voor pers en publiek, een nieuwe centrale balie, mogelijkheden voor participatie, gesprekken en hybride overleg vormen de invulling van deze uitbreiding.

De uitbreiding is ontworpen met een circulaire gedachte met hergebruikte materialen of materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Op dit moment wordt toegewerkt naar een voorlopig ontwerp. Het doel is om in november 2023 te starten met de bouw.

 

Impressie uitbreiding gemeentehuis Herema State in Joure

 

Lees voor meer informatie het persbericht van gemeente De Fryske Marren.