Parkeergarage De Revius

Leeuwarden, parkeergarage

Een parkeergarage met een prettige buitenplek

Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello en TWA architecten zijn geselecteerd voor het ontwerp en realisatie van de nieuw te bouwen parkeergarage aan de Reviusstraat / Tesselschadestraat. Een verwijzing naar de dichter Revius en het doel om naast het faciliteren van het parkeren, de plek meer waarde mee te geven door er een prettige, groene verblijfplek van te maken hebben het ontwerp gevormd.

Info



Metalen gevels, geperforeerd met een bloemmotief, een knipoog naar een gedicht van Jacobus Revius (1586-1658) “Schoon is het goud”. Overdag geeft het motief een bijzonder lichtpatroon aan de binnenkant, ’s avonds geeft de bronskleurige gevel een vriendelijke en niet hinderlijke aanlichting, als een schemerlamp.

De hoofdvorm is efficiƫnt en eenvoudig, een garage met prettige buitenplekken waar je bijvoorbeeld kunt lunchen tussen bloemperken. De garage zal voornamelijk worden gebruikt door het personeel van de aangrenzende werkgebouwen, maar is ook voor bezoekers van de stad toegankelijk. Planning is gebruiksklaar in de zomer van 2019.

Meer info

  • Architect: Doeke van Wieren en Tom Smits
  • Medewerkers: Carlo van der Velde