Open dag It Swettehûs | GEAR

Open dag It Swettehûs | GEAR

17 september 2021

Kom je ook een kijkje nemen in het meest circulaire gebouw van Fryslân? Kom zaterdag 25 september naar de open dag van It Swettehûs in Leeuwarden, waar straks 40 bruggen op afstand worden bediend.

Opdrachtgever Provincie Fryslân en hoofdaannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma nodigen je van harte uit voor een bezichtiging op de bouwplaats op zaterdag 25 september. We nemen je graag mee in de wereld van circulair bouwen en duurzame innovaties!

 

Meld je voor 23 september aan via: fryslan.frl/opendag

 

 

Net buiten Leeuwarden verrijst een opvallend en circulair gebouw: It Swettehûs. In de toekomst bedienen brugwachters vanuit hier circa 40 bruggen in heel Fryslân op afstand. Daarnaast wordt het de uitvalsbasis voor collega’s die werken aan het onderhoud van wegen en vaarwegen. Het gebouw is energieneutraal en zoveel mogelijk van gebruikte en herbruikbare materialen gebouwd. Oude meerpalen, skûtsjezeilen en damwanden krijgen bijvoorbeeld een tweede leven in It Swettehûs. Op deze damwanden zijn leidingen gelast, die straks energie opwekken uit oppervlaktewater van de haven. En er is nog veel meer te vertellen en te zien in en rondom It Swettehûs. Eind dit jaar is het gebouw klaar.

 

Het ontwerp voor It Swettehûs is van architecten Doeke van Wieren en Bart Zantman voor GEAR. Gear is een coöperatie van drie Friese architectenbureaus; BorrenStaalenhoef, Achterbosch en TWA architecten.

 

Meer informatie over het ontwerp voor It Swettehûs

Meer over de bouw van It Swettehûs