GEAR

Gebundelde krachten

GEAR (Leeuwarden, 2012) is een coöperatie van ontwerpers die inzet op multidisciplinaire samenwerking op het gebied van architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening. In permanente en wisselende samenstelling werkt GEAR in teams van (landschaps-) architecten, planologen, kunstenaars, grafisch ontwerpers en uitvoerende partijen aan ambitieuze projecten. Dit leidt tot vernieuwende en inspirerende ontwerpen.

Samenstelling

Op dit moment bestaat GEAR uit twee zelfstandige Friese architectenbureaus, elk met zijn eigen expertise en kwaliteiten. Borren Staalenhoef architecten (Leeuwarden, Amsterdam) en TWA architecten (Burdaard) vormen samen Coöperatie GEAR; een sterk samenwerkingsverband dat over de kennis, ervaring en capaciteit beschikt om een breed scala aan projecten op te pakken.

Projecten

GEAR is de ontwerpende kracht achter een aantal iconen. De WaterCampus in Leeuwarden, het knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector. De Elfstedenhal, de Leeuwarder stadsijshal waar het hele jaar door geschaatst kan worden. Het Waddencenter Afsluitdijk, een gebouw op een unieke locatie vol zintuiglijke ervaringen. It Swettehûs, een icoon voor de centrale brugbediening van Friesland.

 

Naar de site van GEAR