25 nieuwe woningen Vlieland

Vlieland

Altijd op vakantie

Op een fantastische locatie aan de rand van het dorp Oost-Vlieland, nabij de vuurtoren, maakte TWA in opdracht van Woonfriesland het ontwerp voor 25 nieuwe woningen. Hiervan zijn er negentien voor de verhuur en zes voor starters op de koopmarkt.

InfoHet ontwerp sluit aan bij het karakter van het dorp, blond metselwerk met een rode Hollandse pan. Zorgvuldig voorzien van karakter met een plint van lichtere grijswitte steen, gemetselde kopgevels met aluminium afdekker, bescheiden dakkapel in lijn met het dak en kunstof kozijnen in antraciet. De mansarde kap is niet specifiek voor Vlieland maar geeft veel ruimte op de verdieping. De woningen zijn all-electric en energie neutraal.

Blij zijn we dat de woningen aan de  strenge functionele en technische eisen voldoen maar ook een sterk eilander karakter hebben gekregen en bijdragen aan het versterken van de Vlielander gemeenschap.

TWA staat voor vernieuwing met behoud en versterking van bestaande waarden en kwaliteiten. De sterke eilander identiteit is kwetsbaar. Die identiteit zit in stenen maar nog meer in de mensen en hun gebruiken.