Bankgebouw wordt woning

Bijzondere herbestemming

Bankgebouw wordt woning

Een jong stel zag potentieel in een voormalig bankgebouw dat leegstond in het oude centrum van Bolsward. Hoe kan een hokkerig gebouw zonder historisch karakter toch een pand worden met optimale woonkwaliteit en een unieke woonbeleving?

InfoHet pand stond op een prachtige plek maar het was een hokkerig gebouw zonder historisch karakter. De vraag was te onderzoeken hoe het pand verbouwd kon worden tot woning met op de begane grond een winkel. We hebben een plan ontworpen waarbij gezocht is naar optimale woonkwaliteit in combinatie met een  goed verhuurbare commerciële ruimte.

In de woning is een eenduidig interieur ontworpen waarbij op slimme wijze gepuzzeld is om elke functie in de woning optimaal plaats te geven. Een ruime entree met inpandige parkeergelegenheid, slaapkamers op de rustige eerste verdieping gecombineerd met badkamers en wasruimte. De tweede verdieping als open, ruime woonverdieping bereikbaar met lift. Waar binnen en buiten in elkaar overlopen.  Het interieur wordt gekenmerkt door haar eenduidige materialisatie van pure eenvoudige materialen die het gebouw een gegrond en lichtvoetig karakter geven. Het met zorg vormgegeven verlichtingsplan benadrukt dit.