Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos

Zandtaartjes

In het entreegebied van het Amsterdamse Bos, recent heringericht aan de kop van de Bosbaan, zijn een bezoekerscentrum en een café-restaurant verrezen. De gebouwen zijn ogenschijnlijk mobiel, niet aan de plek gehecht, zandtaartjes die op een schaal heen en weer kunnen schuiven. Daardoor laten ze de omringende ruimte van het bos intact. Architectonisch zijn het tekens, symbolen die door hun materie en vorm, openheid versus geslotenheid, associatief de identiteit van het Bos proberen over te nemen en uit te dragen.

Kenmerkend zijn de schuingeplaatste gevels met een houten beschieting en ruime zonneluifels boven de lichtstroken van onbehandeld Louro Gamela hout, waardoor de tint van het gebouw zich voegt in zijn omgeving.

Meer info

  • Architect: Gunnar Daan