De Vlecke Gorredijk

Nul-Op-De-Meter woningen voor Gorredijk

Nul-Op-De-Meter woningen voor Gorredijk

Woongebied ‘De Vlecke’ ligt ten oosten van het centrum van Gorredijk. De wijk voldeed niet meer aan hedendaagse wensen en eisen en er is een compleet wijkvernieuwingsproject opgezet. Hierbij worden er sommige woningen gerenoveerd en sommige gesloopt om plaats te maken voor duurzame nieuwbouw.

InfoEen deel van de naoorlogse woonwijk is gesloopt om plaats te maken voor duurzame nieuwbouwwoningen. De woningen worden beheerd door woningcorporatie Elkien die de herstructurering ter hand heeft genomen. De herstructurering bevat verschillende fasen waarbij telkens een deel van het gebied onder handen wordt genomen. De woningen zijn gebouwd volgens het Nul-Op-De-Meter concept van FijnWonen.

Naast een woon-technische en bouwtechnische verbetering is ook gestreefd naar een verbetering van het bebouwingsbeeld. TWA architecten heeft rijwoningen ontworpen die refereren naar de “vernieuwingsstijl”; de bouwstijl die in Gorredijk en omgeving veel voorkomt en daarom mede karakteristiek voor Gorredijk is geworden.