Droogdok Jan Blanken

Moderne vertaling

Op het terrein van het Droogdok Jan Blanken is een nieuw bezoekerscentrum gebouwd. Het gebouw op het monumentale dok in de voormalige marinehaven van Hellevoetsluis, waar eerder binnen het stedenbouwkundig plan al een groot aantal woningen werd gerealiseerd, bevat publieksruimten, kantoren en een werkplaats. Ook verschillende verenigingen en clubs vinden hier onderdak.

Info

  • Plaats: Hellevoetsluis
  • Oplevering: 2011
  • Opdrachtgever: Gemeente Hellevoetsluis
  • Typologie: recreatie
  • Tags: recreatie

Het ontwerp is een moderne vertaling van een loods die een halve eeuw geleden op dezelfde plek heeft gestaan. Bovendien is het een knipoog naar een schip dat op de kant ligt. Vanuit het gebouw zijn er steeds verassende zichtlijnen op de monumentale haven en dok.

Meer info

  • Architect: Gunnar Daan & Bauke Tuinstra