Het Havenkwartier Blauwestad fase 2

Blauwestad

Nostalgie in Blauwestad

Het plan Havenkwartier bestaat uit karakteristieke woningen met de sfeer van een oud havenstadje. Er zijn vier verschillende woningtypes van gezinswoning tot levensloopbestendige woningen. Het Havenkwartier wordt het  hart van Blauwestad, op het schiereiland naast de jachthaven.

InfoHet totale plan bestaat uit een aantal fasen die stapsgewijs worden ontwikkeld. De eerste fase van het plan bevindt zich op de kop van het schiereiland en bestaat uit karakteristieke gezins- en levensloopbestendige woningen in een vierkant met uitzicht op het water. De kades zijn openbaar en voorzien van groen. Het binnenterrein is een besloten gebied, hier bevinden zich de achtertuinen en parkeerplaatsen. Deze fase is inmiddels afgrond en hier wonen de bewoners al met veel plezier.

De tweede fase is gestart in september 2018. In deze fase worden er 17 woningen gebouwd in een variatie van vier woningtypes met elk hun eigen karakter. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, bovendien worden ze gasloos uitgevoerd. De woningen hebben twaalf vierkante meter meer ten opzichte van de woningen uit fase een. Daarnaast zijn ze meer energiezuinig en hebben ze hun eigen karakter gekregen binnen de wijk. Onderstaande impressies geven een beeld van het dorpse karakter met veel diverse woningtypes.

Volg de bouw live via de webcam