Het knooppunt

Kom binnen!

Aan de Knoopstraat in Leeuwarden toont wijkcentrum ‘Het Knooppunt’ haar vernieuwde gezicht. Naast het op peil brengen van de technische staat van het gebouw was het doel van de verbouwing om een uitnodigender geheel te maken. De entree en de voorzijde van het gebouw zijn ingrijpend veranderd, waardoor met name de openheid sterk is verbeterd. Door intern een aantal functies te verplaatsen is het bestaande gebouw opengewerkt naar de straat, zodat de gezelligheid binnen ook daarvandaan zichtbaar wordt. Een staalconstructie met daarin de naam van het gebouw verwerkt zorgt voor een minder harde overgang van binnen naar buiten. Zo is ook een tussenruimte gecreëerd waarin een terras, de entree en een erker een plek hebben gevonden.

Info

  • Plaats: Leeuwarden
  • Oplevering: 2012
  • Opdrachtgever: Gemeente Leeuwarden
  • Typologie: recreatiebijeenkomstfunctie
  • Tags: verbouwwijk

Meer info

  • Architect: Bauke Tuinstra