Huurwoningen aan de Koerskamp te Roden

Typisch Roden

Streekeigen

Aan de Koerskamp in Roden zijn 24 nieuwe huurwoningen gebouwd. De architectuur verwijst naar de traditionele architectuur in Veenhuizen en de architectuur van de "Delftse School" die elders in Roden te vinden is, streekeigen dus.

InfoRoden is de laatste jaren sterk gegroeid, maar een deel van de eigen charme en identiteit was verdwenen. De nieuwbouw van de 24 levensloopbestendige woningen bood een mooie kans het streekeigen karakter te versterken. de nieuwe woningen zijn uitgevoerd in twee tinten baksteen en ook twee kleuren dakpannen. De nieuwbouwwoningen zijn modern, maar tegelijkertijd traditioneel.

De hoeken en kopgevels zijn voorzien van witte grafiek, de blauwe voordeuren hebben een witte omlijsting en de ramen aan de straatkant hebben “luiken”, dit geeft een helder en zonnig beeld.

Opvallend zijn de trefwoorden op de kopgevels die verwijzen naar de architectuur in Veenhuizen. Het zijn woorden uit gedichten van dichteres M. Vasalis, zij woonde van 1964 tot haar overlijden in 1998 in Roden.

.