Kantoor De Woonmensen

Een sterke kop

De huisvesting voor de woningstichting 'De Woonmensen' vormt het kopblok in het stedenbouwkundig plan 'Welgelegen' te Apeldoorn dat door Geurtsen en Partners is gemaakt. De functionele verdeling, gebouwmassa en architectonisch beeld waren in dit stedenbouwkundig plan vastgelegd. Hierin spelen te leggen relaties met bestaand blijvende gebouwen, verdwenen gebouwen en nieuwe gebouwen een belangrijke rol. De hoeklocatie is benut door het maken van een entreeplein welke met het nog aan te leggen en diametraal t.o.v. de brug gelegen plein een ruimtelijke relatie moet gaan vormen.

Info

  • Plaats: Apeldoorn
  • Oplevering: 2007
  • Opdrachtgever: Stichting Woonmensen
  • Typologie: kantoor
  • Tags: nieuwbouw stad

Het gebouw is open, licht, vriendelijk maar rechtvaardig (zelfs een beetje streng), heeft klasse en is gebouwd voor de eeuwigheid. Ondanks de complexe stedenbouwkundige lay-out overzie je binnen hoe het in elkaar steekt door de steeds, via verrassende ruimtelijke relaties, terugkerende oriƫntatie op de hal, die door het wisselende daglicht steeds van sfeer verandert. In het gebouw zijn binnen en buiten op verschillende manieren met elkaar verbonden, speelt het daglicht een belangrijke rol en komen voornamelijk mooie natuurlijke materialen voor.

Meer info