Kantoor Wetland Wonen

De natuur verbeeld

De locatie voor de huisvesting van de woningstichting Wetland Wonen grenst aan een woonwijk. De plek heeft buiten het groene karakter geen aanwijsbare kwaliteit. Daarom is gekozen voor een autonoom gebouw dat door zijn ronde vorm een pendant vormt van het aan de overzijde van de aangrenzende rotonde gelegen ronde woongebouw.

Info



Het motto van Wetland Wonen; ‘De natuur als naaste buur’ is architectonisch verbeeld; een organische hoofdvorm (slakkenhuis) verwijst naar het doel van de organisatie (huisvesten), de buitenruimte is verweven met de binnenruimte door een ge├»ncorporeerde buitenruimte en verticale kozijnen bieden zicht op de lucht en bodem, gevels die als een ritssluiting lucht en bodem verbinden en door het toepassen van organische natuurlijke, zoveel mogelijk, onbehandelde materialen.

Meer info

  • Architect: Doeke van Wieren