MFA en kantoor NAM te Anjum

Anjum

Vernieuwing van een dorpshart

Bij het zoeken naar een geschikte locatie voor een kantoor voor de NAM werd een plek in het centrum van Anjum gevonden, op de plek van een leegstaande supermarkt en een oud dorpshuis. Het werd een unieke combinatie van multifunctioneel centrum en kantoor ineen.

InfoMet dit nieuwe regiokantoor wil NAM de toegankelijkheid vergroten, er zijn vijftig werkplekken gemaakt en vanuit Anjum wordt de gaswinning voor de kleine noordelijke velden geco√∂rdineerd. Ook is er een expositie ingericht over aardgaswinning. Het mfa en de kantoren zijn gekoppeld aan de kerk die werd verbouwd en heringericht. In de “kop” van de “kop-hals-romp” is¬† ruimte voor diverse zorg- en dorpsfuncties. Een unieke combinatie van dorpshuis, huisartsenpraktijk, kinderopvang, kapper en kantoorfaciliteiten.

Door de samenwerking kan er gebruik gemaakt worden van elkaars faciliteiten, zoals keuken, toiletten, foyer en vergaderzalen, maar ook verwarming en onderhoud wordt gedeeld. Het ontwerp is een samenwerking van TWA met Kwint en Adema architecten.