Nationaal testcentrum circulaire plastics

Heerenveen

Vrolijk

In nog geen jaar tijd is de bedrijfshal voor het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP) van ruim 15.000 m3 ontworpen, gebouwd en gebruiksklaar gemaakt. In mei 2020 is het testcentrum in gebruik genomen.

InfoHet ontwerp straalt energie en vrolijkheid uit om met het kleurige ontwerp te laten zien wat er in de loods gebeurt. De loods onderscheidt zich op deze manier om herkenbaar te zijn voor het nationale karakter, een visitekaartje en goed vindbaar. Het ontwerp doet denken aan legosteentjes en dat was precies de bedoeling, herbruikbaar en van plastic. In de loods is naast bedrijfshal ook kantoorruimte, een kantine en een lab.

Vanuit de verte niet te missen: het kleurrijke NTCP-pand aan de A7 bij Heerenveen. In dit onafhankelijke test- en ontwikkelcentrum richt NTCP zich op het hergebruik van plastics. NTCP onderzoekt de mogelijkheden om de plastic kringloop 100% te sluiten en werkt aan verbeteringen voor sorteren en recyclen van plastics. Ook heeft het NTCP een publieksfunctie om de kennis over plastics, circulariteit en hergebruik te delen. Bij het NTCP worden doorlopend onderzoeksprogramma’s uitgevoerd en werkt het nauw samen met hogescholen en universiteiten.

 

Lees hier het artikel in de Leeuwarder Courant van 7 maart 2020

Lees hier het artikel in Bouwen in het Noorden nummer 93, april 2020