Verbouw boerderij

Verandering van gebruik

Het betreft hier het verbouwen van een particulier woonhuis, gevestigd in een voormalige stelpboerderij. Er hadden zich al een aantal verbouwingen voorgedaan waarbij het woonprogramma steeds verder oprukte in de ruime schuur. De vraag bestond uit het samenvoegen van een aantal kleinere ruimten tot een ruime lichte woonkeuken, het vergroten van de hoofdslaapkamer en de woning uit te breiden met een inpandig zwembad met sanitair.

Info

  • Plaats: Burdaard
  • Oplevering: 2010
  • Opdrachtgever: particulier
  • Typologie: woning
  • Tags: verbouw

Het toegevoegde zwembad is gebruikt om de keuken met de slaapkamer te verbinden waardoor een doorgaand circuit in het woonhuis is ontstaan en er meerdere ruimten met elkaar zijn verbonden. Er zijnĀ  mooie zichtlijnen ontstaan, onder andere over de aangrenzende rivier en achterliggend landschap, maar ook tussen slaapkamer, zwembad en woonkeuken. De woning heeft een kleurrijke interne gevel gekregen in de schuur, waardoorheen de dagelijkse toegang tot de woning voert.