Waling Dijkstrapark

Urban villa's aan het park

Het Waling Dijkstra Park is nu niet direct de meest aangewezen plek om woningbouw te plegen. De belangrijkste randvoorwaarde voor bebouwing aan de noordzijde van het park was dan ook de kwaliteit van het park te bewaren.

Een open, villa-achtige bebouwing in een min of meer losse schakeling garandeerde het beste de kwaliteit van het park en de woningen. Het beeld wat hierdoor is ontstaan is een groene wand waar doorheen de woningen met een open balkonzone te voorschijn komen. De woningen op de begane grond zijn voorzien van een veranda op een 15 centimeter verhoogd peil waardoor het park (openbaar gebied) tot aan de woningen door loopt. Aan de noordzijde van de woningen is het maaiveld voor een groot deel ingezaaid met gras zodat het beeld is ontstaan dat de woningen in het groen staan en niet eraan.

Info

  • Plaats: Stiens
  • Oplevering: 2001
  • Opdrachtgever: WoonFriesland, Grou
  • Typologie: appartementen
  • Tags: nieuwbouw

Meer info

  • Architect: Doeke van Wieren