Weidewoning

Uitzicht

De locatie is gelegen ten zuidoosten van Irnsum, 300 meter ten westen van het Prinses Margrietkanaal, midden in het weidelandschap. Dit landschap wordt gekenmerkt door wolkenluchten en vergezichten met hier en daar een plukje groen waarin, verscholen tegen weer en wind, enkele boerderijen liggen. Op de bouwlocatie heeft oorspronkelijk een koemelkerij met berg gestaan, omzoomd door een windsingel van populieren. Het terrein wordt ontsloten door een onverharde weg.

Info

  • Plaats: Irnsum
  • Oplevering: 2003
  • Opdrachtgever: particulier
  • Typologie: woning
  • Tags: dorp landschap

De opdrachtgevers hebben een duidelijk beeld van de wijze waarop zij op deze plek willen wonen. Wonen op de verdieping om optimaal van het uitzicht te genieten en een recreatieve woonruimte op de begane grond. Wezenlijk onderdeel van deze ruimte is de serre boven het zwembad, op het zuidwesten in aansluiting op het terras. Verder maakt een grote en goed bereikbare garage onderdeel uit van het woonprogramma. Het volume is bepaald door de bouwvoorschriften (één bouwlaag met kap)

Omdat privacy hier geen rol speelt is de kapverdieping maximaal transparant maar de begane grondlaag, gezien de functies, maximaal gesloten.

Meer info

  • Architect: Doeke van Wieren