Woonpark Diepstroeten

Assen

Wonen in een park

Een nieuwe woonwijk aan de zuidkant van Assen. Woonpark Diepstroeten bestaat uit ongeveer 400 woningen met allemaal een heel verschillend karakter. Met de bestaande groene structuur als basis is hier een prachtig nieuw dorp ontwikkeld.

InfoWoonpark Diepstroeten is een bijzondere nieuwe woonwijk waarbij wonen in een groene omgeving met een rijke geschiedenis centraal staat. Lanen, vijvers en bospartijen vormen karakteristieke elementen in het landschap en zijn als basis gebruikt voor het stedenbouwkundig ontwerp. Voor de ontwikkeling van deze wijk is veel gekeken naar authentieke Drentse dorpen en hoe deze zijn gegroeid.

Deze twee basiselementen vormen het verhaal van Diepstroeten. Stedenbouwkundige Luc Bos gebruikt dit in zijn narratieve benadering voor het stedenbouwkundig ontwerp. Het verhaal wat hieruit is ontstaan dient als basis voor het architectonisch ontwerp.

Elk blok en elk gebied heeft zijn eigen stijlkenmerken en zijn dus goed te herken in het woonpark. Daarnaast zijn veel bijzondere toevoegingen gedaan zoals kruizen in het dak, luiken en gootklossen. De nieuwe bewoners hebben voor nog meer verscheidenheid in de wijk gezorgd door soms te kiezen voor een andere topgevel, uitbouw of wolfseind.

De grote verscheidenheid aan woningen in de wijk geeft een uniek beeld dat herkenbaar is voor een echt dorp. Dankzij de al aanwezige groenstructuur met volwassen bomen voelt het alsof deze woonwijk hier altijd al heeft gestaan.